novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj (MePZ Svoboda Šoštanj) je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Zbor je v 40 letih dosegel zavidljive uspehe. ??e dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 2009 pa zmagal na turnirju Med dvema zboroma v oddaji Spet doma.

 
English
english language
MePZ SVOBODA Šoštanj
Koncerti in prireditve
Zgoščenke
V oddaji SPET DOMA
 
Iskanje
 
Vreme
 
Domov >  Novice > Vriskalo se je in pelo... (19.11.2006) Ostale novice
Število vseh ogledov: 3046

Avtor: Barbara Sevšek De Costa

... v nedeljo 19. novembra 2006 v večnamenski dvorani Gostilne in restavracije Avsenik “Pri Jožovcu” v Begunjah na Gorenjskem. KUD bratov Avsenik je pripravil prvi zborovski koncert, katerega program je sestavljala izključno Avsenikova glasba. Ker tovrstnih priredb za zbore ni bilo, je prav v ta namen nastalo petnajst novih priredb, ki smo jih slišali skupaj s še trinajstimi drugimi in jih povezali v celovečerni zborovski dogodek. Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj je sodeloval s skladbami Gozdovi v mesečini, Lepo je biti muzikant in Odmev s Triglava.

Na odru se je zvrstilo skupaj devet zborov in skupin - tri moške skupine, tri ženske skupine in trije mešani zbori iz širše Slovenije in zamejstva. Vsak je zapel tri skladbe, na koncu pa je vseh 165 pevcev zapelo še skladbo Viharnik vrh gora izpod peresa S&S ml. Avsenik.
Ker je bil oder premajhen za vse, so pevci obkrožili dvorano in družno pričarali nepozabne občutke. Tudi v dvorani je bilo opaziti nekaj posameznikov, ki so se pridružili s svojim glasom. Viharnik je prispodoba drevesa, ki kljubuje viharjem, tako kot Avsenikova glasba, ki živi že več kot 50 let in se še razvija, saj je s tem koncertom vsekakor dobila novo vejo.

Omenjeni subjekti:
MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh