novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj (MePZ Svoboda Šoštanj) je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Zbor je v 40 letih dosegel zavidljive uspehe. ??e dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 2009 pa zmagal na turnirju Med dvema zboroma v oddaji Spet doma.

 
English
english language
MePZ SVOBODA Šoštanj
Koncerti in prireditve
Zgoščenke
V oddaji SPET DOMA
 
Iskanje
 
Vreme
 
Domov > Aktivnosti > Koncert zambijske pevke LINDIWE Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 2404
V prvi polovici septembra gostuje v Sloveniji slavno ime "črne celine", zambijska pevka LINDIWE.
Pričetek: 09.09.2005 ob 19:30 uri
Lokacija: Kulturni dom Šoštanj
Organizator: MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ
 ZKŠ
Kontakt: Milojka Komprej
Povezava:

V prvi polovici septembra gostuje v Sloveniji slavno ime ˝črne celine˝, zambijska pevka LINDIWE. Zvrstilo se bo precej njenih javnih nastopov, največji med njimi pa bo na festivalu RačeFest 2005, 3. septemra na gradu Rače.


Lindiwe je očarljiva in zelo talentirana temnopolta petindvajsetletnica, ki se v svetu glasbe odlikuje predvsem po izjemnih vokalnih sposobnostih in odprti osebnosti, ki navdušujeta občinstvo. Poje afro-jazz, v njeni glasbi pa je čutiti tudi vpliv soft-rock, soul in r&b glasbe.
Prejela je že več prestižnih nagrad:
- nagrada Ngoma (zambijski GRAMMYji) za najboljšo izvajalko leta 1999,
- nagrada Battle of the Bands za najboljšo izvajalko leta 2000,
- zmaga na pan-afriškem izboru glasbenih talentov Project Fame leta 2004.
Letos je v Johanesburgu nastopila pred 50.000 poslušalci na odmevnem koncertu Live8.
Podpisala je obetavno pogodbo z vodilno južnoafriško in mednarodno uspešno založniško hišo BMG Africa in pripravlja novi album.
Njenih mednarodnih uspehov sta seveda veseli Zambija in zambijska vlada, ki ji je pred kratkim podelila diplomatski potni list. Predsednik Mwanawasa jo je pozval, naj svojo slavo izkoristi tudi za boj proti virusu HIV in AIDS-u.


Lindiwe je poročena in je mamica majhnega fantka. Prihaja iz mesta Kitwe v Zambiji, državi v južni centralni Afriki, kjer ljudi še vedno pestijo težave, na katere Evropejci skoraj ne pomislimo. Nazoren je podatek o pričakovani življenjski dobi prebivalcev, ki je za moške 33, za ženske pa 32 let (za primerjavo: v Sloveniji je pričakovana starost moških 73 let in žensk 80 let). S pomočjo izobraževanja ljudstva, pri katerem imajo veliko vlogo tudi slavne osebe, kot je Lindiwe, je odstotek okuženih s HIV padel s 26 na 16 odstotkov.

 

 Trenutno ni aktivnosti...
 
V sodelovanju s Portalom sostanj.info